VILNIAUS SENAMIESČIO ATNAUJINIMO AGENTŪRA

NAUJIENOS
SENAMIESČIO TVARKYMAS
BENDRUOMENEI
INFORMACINIS CENTRAS
AMATAI
TARPTAUTINĖ VEIKLA
SENAMIESTIS
KONTAKTAI
   



2015 spalio mėn. pateiktos trys paraiškos Lietuvos kultūros tarybai:

1) Projekto „Baltijos Pasaulio paveldo miestų kelias“ tikslas - pratęsiant 2013 m. pradėtą bendradarbiavimą su Rygos ir Talino kolegomis, parengti bendrą informaciją apie šių miestų-sostinių ir UNESCO Pasaulio paveldo vietovių ir vertybių tvarkybą: prioritetus, tendencijas, finansavimą, geriausius pasiekimus ir planus. Šią informaciją planuojama skelbti specialiai sukurtinose interneto skiltyse esamose svetainėse; taip pat planuojama sudaryti medžiagą daugiakalbiam leidiniui, skirtam kultūra besidomintiems miestiečiams, miestų svečiams ir regioninei reprezentacijai.

2) Projekto „Vilniaus paveldosaugos specialistų stažuotė Švedijos medinės architektūros paveldo priežiūros srityje“ tikslas - gerinti Vilniaus medinės architektūros paveldo priežiūros, apsaugos ir vadybos kokybę, keliant paveldosaugos specialistų kvalifikaciją stažuotės metu, o po to paskleisti įgytą informaciją Vilniaus miesto medinės architektūros paveldo pastatų savininkams ir naudotojams.  Planuojama išanalizuoti turimą Vilniaus medinių pastatų tvarkybos patirtį bei praktiką; apibendrinti gautą iš švedų informaciją ir parengti Rekomendacijas dėl medinės architektūros pastatų priežiūros, atnaujinimo, apsaugos ir vadybos; patalpinti Rekomendacijas internete.

3) Projekto „Istorinių amatų reikšmė UNESCO Pasaulio paveldo vietovei - Vilniaus senamiesčiui“ tikslas – inovatyviu ir interaktyviu būdu paskatinti vilniečių ir sostinės svečių  domėjimąsi istoriniais amatais, geriau pažinti bei suvokti jų įtaką Vilniaus senamiesčiui - UNESCO Pasaulio paveldo vietovei; padėti potencialiems lankytojams, tame tarpe ir turistams, atrasti aukšto lygio meistrus; pagyvinti amatininkų dirbtuvių lankomumą, suteikti informaciją apie senųjų amatų technologinius procesus, vykstančius projektus, parodas, taip pat pakviesti jaunuomenę ir visus besidominčius mokytis amatų. Planuojama sukurti dvikalbį (lietuvių ir anglų kalb.) skaitmeninį 7-ių minučių filmuką apie istorinius amatus (kalvystę, keramiką, vitražą, juvelyriką, dailidės ir tekstilės amatus) ir jų reikšmę UNESCO Pasaulio paveldo vietovei - Vilniaus senamiesčiui. Filmas drauge su kita naudinga informacija bus demonstruojamas naujuose informaciniuose ekranuose 7-ių amatininkų dirbtuvėse.

 

Daugiau informacijos:
Irena Sakalauskienė
el. paštas i.sakalauskiene@vsaa.lt
tel. (8 5) 212 2535






Stiklių g. 4, 01131 Vilnius, tel. (8 5) 212 2535, faksas (8 5) 262 9646, el.p. info@vsaa.lt