Bazilijonų bažn. tvarkyba

Švč. Trejybės bažnyčia ir Bazilijonų vienuolynas – vienas iš svarbiausių Vilniaus senamiesčio architektūros ansamblių, lėmusių šios Pasaulio paveldo vietovės struktūrą. Barokiniai Glaubico sukurti bokšteliai suteikė svarbos rytiniam fasadui, atgręžtam į Aušros Vartų gatvės pusę.

Švč. Trejybės bažnyčioje vykdomi stogo ir fasadų tvarkybos: restauravimo, remonto ir avarijos grėsmės pašalinimo darbai. Stogo atnaujinimas prasidėjo 2014 m., fasadų tyrimo ir tvarkybos darbai vykdomi nuo 2016 metų pradžios: restauruotas šiaurinis fasadas, jame eksponuoti pirmojo statybos laikotarpio  – gotikinės cerkvės mūro fragmentai,  restauruotas vieno barokinio bokštelio lipdybinis ir polichrominis dekoras (iliuzinė tapyba nišose – langų imitacija) bei kupoliukas.

2017 m. baigtas tvarkyti stogas, restauruotas vakarinis ir pietinis bažnyčios fasadas, pietinis bokštelis su autentiškais barokiniais lipdiniais (šiaurinio bokštelio lipdiniai buvo sunykę, atstatyti pagal pietinio bokštelio lipdinius), vakarinio fasado portalo dekoras ir figūrinė tapyba nišose. Darbus finansavo Kultūros paveldo departamentas.

Atnaujinimo data: 2022-03-03

Naujausi įrašai

Kategorijos