Europos paveldo dienos 2021(2)

Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra EPD metu vyko renginiai pagal projektą „Autentiško Vilniaus beieškant“, juos rėmė Kultūros paveldo departamentas.

Rugsėjo 17 d. ir 20 d. vyko dvi pažintinės ekskursijos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje ir Pranciškonų vienuolyne, Trakų g. 9; jas pravedė restauratorius Stasys Latonas, dalyvavo apie 60 užsiregistravusių vilniečių.

Rugsėjo 18 – 24 d. buvo galima išbandyti naujai sukurtą orientacinį žaidimą „Autentiško Vilniaus beieškant“, kuris supažindino su autentiškomis senamiesčio erdvėmis ir architektūros detalėmis, pristatė geriausius restauravimo pavyzdžius. Žaidimas skirtas šeimoms, draugams ar pavieniams asmenims. Orientacinio žaidimo dalyviai, atvykę į Stiklių g. 4 kiemelį, nuskenavo QR kodą ir leidosi į autentiško Vilniaus paieškas. Žaidimas sukurtas naudojant „Actionbound“ programėlę; ir toliau jį bus galima žaisti iki 2022 m. sausio 1 d.

Rugsėjo 23 d. Senųjų amatų dirbtuvėse (Savičiaus g. 8) klubo „Dvaro meistrai“ knygrišys Sigitas Tamulis pristatė Vilniaus miesto odininkystės ir Tymo kvartalo istoriją, supažindino su odos apdorojimo ir naudojimo būdais, demonstravo knygos rišimą.

EPD plakatas sumazintas KPD LOGO PILNAS

Atnaujinimo data: 2022-02-05

Naujausi įrašai

Kategorijos